Galleriet

Ett foto är en stillbild av ett ögonblick som varit, inget är för litet eller för enkelt eller för vardagligt, oftast är det bilderna från ett ögonblick ur vardagen som är värdefullast, barnen, vyn utanför bilen på väg till affären, katten som kurat ihop sig och sover, löven som egentligen skulle krattas upp men är så vackra , ett vågskvalp mot stranden, en fika med någon nära o kär. Vi måste träna på att se världen, inte bara finnas i den, den är full av underverk, ibland mitt i stressen och alla måsten kan jag få ett sånt ögonblick av insikt när jag verkligen tittar, lyssnar, känner, ett ögonblick när allt känns så starkt, färgerna är klara, dofterna är starka, man känner…det är nästan som om tiden står stilla, nästan som om man är utanför sig själv, ja jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men det är ett ögonblick av harmoni.

Bilder lyckas bara fånga en liten bit av helheten, man kan få med färgerna på blomman, men inte doften, den måste man minnas, man kan inte ta en bild av doften från nytvättade lakan, eller doften av mossa och skog som man kan känna om man borrar ner näsan i kattens päls, alla dessa saker måste man minnas och då är bilder en bra hjälp.

Det här blev alldeles för snurrigt, rakt från hjärtat, och inte en droppe alkohol i blodet att skylla på, jag låter det stå kvar så länge, får nog försöka få till en presentation som låter mera riktig, nån gång, när jag får tid.

Ha det gott alla, lev i dag, och haka inte upp er på småttigheter, det suger bara onödig energi som man kan lägga på annat.